Powered By Blogger

10 Mayıs 2012 Perşembe

Cinsel Doyum


Cinsel Doyuma Ulaşmak

On sekizinden doksan yaşına kadar altı bini aşkın kadın ve erkek üzerinde yapılan incelemeler sonunda, orgazm olayı dört aşamaya ayrılmıştır.

  1. Heyecanlanma aşaması
  2. Kan dolaşımının hücumuyla vajinanın alt kısmında ve vulvada şişkinlik, açılma, ıslaklık olur ki, bunlar cinsel ilişkiye hazırlığı oluşturur. Bazen klitoriste de, göğüs ucundaki gibi büyüme, sertleşme olur. Rahimde kasılmalar meydana gelir.
  3. Plato aşaması
  4. Yukarıda anlatılan değişiklikler daha da artarak devam eder. Erkekte de buna uygun değişiklikler ve her iki tarafta nefes ve tansiyonda artma olur. Erkekte penisin ucunda Cowper bezinden salgılanan berrak, kaygan birkaç damla sıvı belirir.
  5. Orgazm aşaması
  6. Orgazm, klitoris tarafından doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak başlatılır. Bu, değişik kadınlarda değişik yollardan olabilir. Rahimde erkeğin boşalımımdaki aynı ritimle 0,8 saniyede bir olmak üzere düzenli kasılmalar olur. Bu kasılmalarla birlikte vajinada içeriye doğru bir emilme, havanın içeriye doğru çekildiği duyulur. Anüsteki büzücü kas kasılıp büzülür. Duygu ve zevkteki bu doruk on, on beş saniyeyi ender olarak geçer.
  7. Gerileme aşaması
  8. Bu son aşama yarım saat kadar sürebilir. Genital organlar damar büzülmesinin sona erip kanın çekilmesiyle eski durumlarına dönerler.
    Birçok kadında plato aşamasına kadar vardıktan sonra gerginliği giderecek gevşeme ve orgazm meydana gelmez. Bunu .eşine açıkça söyleyip birlikte çözüm aramalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder